Site pictogram Tim Bouwhuis

Recensie: The Florida Project (2017) [Drama]

Contrast is het sleutelwoord in The Florida Project, de nieuwe film van Tangerine-regisseur Sean Baker. Vlak buiten de poorten van Disney World houden de gelukzoekende bewoners van een verfomfaaid motel met moeite het hoofd boven water. Baker omarmt het perspectief van hun kinderen: alleen zij kunnen nog dromen van een betere toekomst.

Als de openingscredits in beeld verschijnen horen we Celebration, een gevierde dance-klassieker uit de jaren tachtig. Voor Moonee (een ontwapenende rol van Brooklynn Kimberley Prince) en twee van haar leeftijdsgenootjes is het leven een dagelijks feestje. Slurpend aan softijsjes wandelen ze over de paarskleurige stoepen rond het motel. Disney World is overal; de vele gift shops en de fleurige omgeving geven de kinderen de indruk dat ze in een droom leven. Hun wereld is er om te verkennen, ontdekken. Niets is onmogelijk en de toekomst is een regenboog.

Verder lezen

Beoordeling: [usr 4]
Filminformatie: The Florida Project (2017)/115 min./Genre: Drama/Regie: Sean Baker/Cast: Brooklynn Prince, Willem Dafoe, Bria Vinaite

The Florida Project draait vanaf 8-2 in de Nederlandse bioscopen

Samenvatting
Datum
Filmnaam
The Florida Project (2017)
Beoordeling
4
Mobiele versie afsluiten