Over mij

Beste bezoeker,

Welkom op mijn blog-website. Deze site biedt een verzameld aanbod van zelfgeschreven stukken, die toegespitst zijn op mijn grootste interesses. Het gaat met name om zelfgeschreven filmrecensies, muziekgerelateerde stukken, stukken over religie en geschiedenisstukken. Daarmee kan deze blog gezien worden als mijn persoonlijke portfolio. In de begindagen van deze site vatte ik het idee op mijn filmrecensies naar een eigen site over te hevelen. Later besloot ik hier ook andere stukken op te plaatsen, waaronder papers die ik geschreven heb tijdens mijn studie. In de loop van de tijd is het zwaartepunt steeds meer op film komen te liggen, maar ruimte voor uitstapjes blijft altijd bestaan.

Mijn naam is Tim Bouwhuis. Ik ben twintig jaar oud en woon in Hardinxveld-Giessendam. Na zes jaar Gymnasium ben ik Geschiedenis gaan studeren in Utrecht. Na drie jaar heb ik mijn bachelor aldaar behaald (met ruime keuze-oriëntatie in met name Religiewetenschap). Ik hoop met ingang van september dit jaar te beginnen aan een master Film en Visuele Cultuur in Antwerpen.

Deze site is voortgevloeid uit één van mijn grootste passies: schrijven. Reeds tijdens mijn periode op de middelbare school kwam ik erachter dat ik van het schrijven genoot; zowel voor mijn plezier als voor (uitdagende) schoolopdrachten. Studeren heeft mijn schrijfplezier vergroot; het schrijven van papers vormt voor mij het leukste gedeelte van de studie.

Mijn grootste hobby’s zijn films kijken, lezen, volleyballen, van muziek genieten, en-uiteraard-,schrijven. Op filmvlak ben ik in mijn vrije tijd zeer actief op moviemeter (http://www.moviemeter.nl, te vergelijken met IMDB, maar dan op nationale schaal), en Letterboxd (https://letterboxd.com/) ; ik schrijf op deze sites regelmatig recensies bij recent verschenen én oudere films. Ook deel ik bij iedere bekeken film een stem uit. Daarnaast ben ik vanaf het najaar van 2016 actief als freelance filmrecensent voor de website http://www.filmvandaag.nl.

Op het gebied van geschiedenis ben ik zeer geïnteresseerd in de versmelting van film, muziek en geschiedenis. Ook ben ik erg geïnteresseerd in de praktische toepassing van concepten als ideologie, beeldvorming en propaganda. Binnen die thematiek heb ik ook een vakkenpakket gevolgd. Tijdens het vijfde jaar van de middelbare school schreef ik mijn profielwerkstuk over het beeld van Vietnam dat gegeven wordt in de oorlogsfilms Platoon (1986) en Hamburger Hill (1987). Tenslotte ben ik zeer geïnteresseerd in vrijwel alle aan religie gelieerde onderwerpen uit de geschiedenis.

Mede daarom heb ik in het derde jaar van mijn studie de minor religiestudies gevolgd. Ik ben namelijk zeer geïnteresseerd in alles wat met religie en de versmelting van religie, (film) en geschiedenis van doen heeft. Ik ben benieuwd wat de toekomst mij gaat brengen op vakgebied; vooralsnog hoop ik op kansen in de (film)journalistiek, bij een bioscoop en/of in de distributiewereld.

Meer weten over de inhoud van deze blog? zie het kopje ‘Inhoud blog’.

Contact

Voor vragen, aanmerkingen of suggesties ben ik per mail bereikbaar via blog(at)timbouwhuis.nl.

 

Film, muziek, religie en geschiedenis