Over mij

Beste bezoeker,

Welkom op mijn blog-website. Deze site biedt een verzameld aanbod van zelfgeschreven stukken, die toegespitst zijn op mijn grootste interesses. Het gaat met name om zelfgeschreven filmrecensies, muziekgerelateerde stukken, stukken over religie en geschiedenisstukken. Daarmee kan deze blog gezien worden als mijn persoonlijke portfolio. In de begindagen van deze site vatte ik het idee op mijn filmrecensies naar een eigen site over te hevelen. Later besloot ik hier ook andere stukken op te plaatsen, waaronder papers die ik geschreven heb tijdens mijn studie. In de loop van de tijd is het zwaartepunt steeds meer op film komen te liggen, maar ruimte voor uitstapjes blijft altijd bestaan.

Mijn naam is Tim Bouwhuis. Ik ben 21 jaar oud en woon regulier in Hardinxveld-Giessendam. Na zes jaar Gymnasium ben ik Geschiedenis gaan studeren in Utrecht. Na drie jaar heb ik mijn bachelor aldaar behaald (met ruime keuze-oriëntatie in met name Religiewetenschap). In september 2017 ben ik voor een jaar verhuisd naar Antwerpen om een Master Film en Visuele Cultuur te volgen. Momenteel ben ik bezig met het afronden van deze master. Een volgende stap zet ik in Utrecht, waar ik in september hoop te beginnen aan een tweejarige researchmaster in Religious Studies.

Mijn grootste hobby’s: films kijken, lezen, sporten, van muziek genieten, en-uiteraard-,schrijven. Op filmvlak ben ik in mijn vrije tijd zeer actief op Moviemeter en Letterboxd (zie ook de pagina ‘Inhoud Blog’) ; ik schrijf op deze sites regelmatig recensies bij recent verschenen én oudere films. Ook deel ik bij iedere bekeken film een stem uit (al valt daarover te twisten:)). Daarnaast ben ik vanaf het najaar van 2016 actief als freelance filmrecensent voor de website http://www.filmvandaag.nl,  en vanaf april 2018 ook voor indebioscoop.com.  In Februari 2018 leverde ik mijn eerste bijdrage aan het Vlaamse filmblad Filmmagie (website). In Augustus 2018 sloot ik me als redacteur aan bij Cine.nl.

Zeer breed en algemeen gesteld interesseer ik me in de versmelting en wederzijdse beïnvloeding van film, (de filosofie van) religie, muziek en geschiedenis. Tijdens mijn bachelorstudie heb ik mij onder andere bezig gehouden met de praktische toepassing van concepten als ideologie, beeldvorming en propaganda. Onder die thematische noemer(s) heb ik ook een vakkenpakket gevolgd. Eerder schreef ik tijdens het vijfde jaar van mijn middelbare school een profielwerkstuk over het beeld van Vietnam dat gegeven wordt in de oorlogsfilms Platoon (1986) en Hamburger Hill (1987).

Om meer te  kunnen doen met mijn interesse voor religie ben ik in het derde jaar van mijn studie Geschiedenis de minor Religiestudies gaan volgen. In mijn toenemende interesse voor de koppeling tussen religie en film richt ik me sinds die periode onder andere op religieuze allegorieën/metaforen en de filosofie van religie in film.

In mijn bachelorscriptie kwamen mijn interesses voor middeleeuwse geschiedenis, (religieuze) beeldvorming en de filosofie van religie samen.

Mijn passie voor film kreeg en krijgt een prachtig duale plaats in de freelance journalistiek enerzijds en de wetenschap (masterstudie film) anderzijds.

Op vakgebied oriënteer ik mij momenteel op (eind)redactie, verdere academische studie, (film)journalistiek en filmprogrammatie.

Meer weten over de inhoud van deze blog? zie het kopje ‘Inhoud blog’.

Contact

Voor vragen, aanmerkingen of suggesties ben ik per mail bereikbaar via blog(at)timbouwhuis.nl.

LinkedIn

Privacy

Inhoudelijke informatie, reacties en/of contactgegevens (e-mailadressen ed.) worden nooit aan derden verstrekt zonder expliciete toestemming van de rechthebbenden. Bezoekers van deze website kunnen met vragen hieromtrent altijd terecht bij de beheerder (bereikbaar via bovenstaand mail-adres).

 

Film, muziek, religie en geschiedenis