Korte Recensie: Jason Bourne (2016)

jason-bourne-2016-movie-poster

De vijfde Jason Bourne-film is een degelijke spionagethriller geworden, alhoewel hij het niveau van het eerste drieluik niet benadert. De sterke cast met een vrij routineuze Damon, Alicia Vikander, Tommy Lee Jones en Vincent Cassel ademt degelijkheid, en het verhaal is ook redelijk typisch voor de Bourne-franchise.

De film heeft even nodig om aantrekkelijk te worden; met name in het eerste deel slaat de verveling soms toe, en is het schokkerige, onscherpe en te nabije camerawerk bron van ergernis. Op den duur komt de gang er echter wel in, en zeker aan het einde van de film valt er mede door een strakke achtervolging meer dan genoeg te genieten.

Dit verhinderde niet dat ik na afloop maar gematigd enthousiast was. De trailer vond ik al relatief nietszeggend, en ook het geheel voelt aan als een losse huls ten opzichte van de eerdere Bournes.

Dat ik dan toch uitkom op een (zij het zeer minimale) 7, heeft te maken met het feit dat ik deze film losstaand waarschijnlijk nog aardig goed had kunnen waarderen. Doordat dit ‘dé’ nieuwe Bourne was had ik vrij hoge verwachtingen, en die worden helaas bij lange na niet ingelost.

Beoordeling: 7/10

De Jason Bourne- Franchise:

The Bourne Identity (2002)
The Bourne Supremacy (2004)
The Bourne Ultimatum (2007)
The Bourne Legacy (2012) (Met Jeremy Renner ipv Matt Damon)

Beoordeling: alle vier een 8/10.

Geïnteresseerd in mijn reviews van de overige vier films? Zie: http://www.moviemeter.nl/user/140200/reviews/B

Scroll naar beneden tot je bij de eerste Bourne-film komt. Deze reviews zijn trailergevoelig, ik zag deze films twee jaar geleden in de zomer (2014).

Bourne-970-80

Geef een reactie