Korte recensie: The Legend of Tarzan (2016)

tarzan

De teleurstelling overheerst na het zien van deze bewerking op het verhaal van Tarzan. Het op zichzelf interessante narratief heeft te lijden onder de matige en weinig uitdiepende uitwerking.

Het meest enthousiast was ik nog over de komische noten, mede geleverd door good old Samuel L. Jackson. Na 108 minuten film bekroop me het gevoel dat Warner Bros hier zoveel meer uit had kunnen halen. Visueel kent The Legend of Tarzan een aantal prachtshots, maar het gevoel dat the Jungle Book (2016) eerder dit jaar opriep, ontbreekt volledig. Misschien ligt het aan een ietwat koele en bij vlagen onsympathiek overkomende Tarzan (Alexander Skarsgaard), misschien heeft het te maken met de wat donkere ondertoon die deze film met zich meedraagt. Deze Tarzan-reboot keek aardig weg en is niet slecht, maar zal vermoedelijk toch de boeken ingaan als een gemiste kans.

Beoordeling: 6/10

4 gedachten over “Korte recensie: The Legend of Tarzan (2016)”

  1. Deze film spreekt me niet echt aan en verbaas me hoeveel mensen ‘m toch gaan zien of me vragen of hij goed is. Zelfs m’n ouders, die normaal helemaal niets met film hebben.

    1. Zonder abonnement was ik niet gegaan, maar ergens had ik er, ook na de wat tegenvallende trailer, nog wel wat van verwacht.
      Dat bleek tegen beter weten in, maar echt slecht vond ik ‘em nu ook weer niet. Daardoor vind ik het nu ook weer niet zo heel erg hem meegepikt te hebben:)

Geef een reactie