Recensie: Nuestro Tiempo [Carlos Reygadas, 2018] – Filmmagie

Contact Film

In de huidige crisis is het voor iedereen omschakelen. Zo waren filmjournalisten gewend de nieuwste titels in de (festival)bioscoop te bezoeken, en af en toe misschien ook streaming-en thuisreleases te bespreken. Momenteel is het eerder andersom.

Filmmagie moest het roer voor het op handen zijnde April-nummer danig omgooien. Geen bioscoop-recensies, maar nog meer thuiskijkvoer. Een streep door geplande stukken die hun draagvlak even hadden verloren. Zelf had ik een lang stuk geschreven over het oeuvre van Pedro Costa, maar wel in het kader van festival-festiviteiten die nu niet langer doorgaan.

Het alternatief dan: een recensie van Carlos Reygadas’ Nuestro Tiempo (Our Time, 2018), in het kader van de dvd-release (Contact Film). Geen onbekende filmmaker, geen onbekende film. Tijdens IFFR 2019 was de film al aanleiding voor een online stuk over de festival-masterclass van Reygadas.

Dit nummer is door het verdwijnen van filmmagie helaas niet meer los te bestellen. Indien u geïnteresseerd bent, kunt u de inhoud persoonlijk bij mij opvragen.

Geef een reactie