Film top 10: eerste kwartaal van 2017

Tijdens de eerste drie maanden van 2017 zag ik al een flinke hoeveelheid films. Het is tijd om een eerste balans op te maken. Welke recente releases zijn absolute must-sees?

1. La La Land

2. 20th Century Women

3. Brimstone

4. Song to Song

5. The Handmaiden

6. Manchester by the Sea

7. Jackie

8. Miss Sloane

9. Ascent

10. John Wick 2

De volgende films zou ik niemand aan willen raden (in willekeurige volgorde): Fist FightRingsThe Great WallAssassin’s CreedGoldLifeCollateral Beauty,
xXX: The Return of Xander Cage, Live by Night.

Wat zijn tot nu toe jouw tops en flops van dit filmjaar?

13 gedachten over “Film top 10: eerste kwartaal van 2017”

  1. Een paar films moeten ook nog uitkomen. Ik ben benieuwd wat de blockbusters die de komende maanden uitkomen gaan brengen. Vooralsnog blijven de grote releases voor mij echt achter op drama/arthouse.

 1. Storm, letters van vuur. Mooie film, voor het hele gezin. (Kerk)geschiedenis en oude beelden uit Antwerpen. Aanrader.

 2. Mooi lijstje! Alles wat ik hier van gezien heb staat ook wel in mijn voorlopige top 10, behalve Miss Sloane (vond ik wel goed, niet zó goed) en La La Land (had ik vorig jaar al meegeteld). Ben benieuwd wat de rest van het jaar nog brengt. 🙂

  1. Miss Sloane verraste me erg positief, sterke politieke thriller met een excellerende Chastain. Hooguit werden de grote onthullingen/bepalende scènes van de film me te groots, te sentimenteel gebracht. La La Land heb ik pas voor het eerst gezien in 2017, dus die telt voor mij dit jaar mee. Vorig jaar ook niet opgenomen logischerwijs.

 3. Just La Fin du Monde, Moonlight, Manchester by the Sea, Flithy, Paterson, Dancer en Waldstille de absolute toppers. The Day Will Come als absolute tegenvaller. Ook nog benieuwd naar enkele titels die jij opnoemt, en dan vooral 20th Century Women en Song to Song.

  1. Paterson is denk ik de grootste titel van het laatste kwartaal die ik (nog) niet gezien heb. Moonlight viel me tegen, maar daar hebben we het al uitgebreid over gehad:) van de twee films die je noemt verschijnen nog uitgebreide spoilervrije recensies, van beide titels enorm genoten en ik zou ze met plezier alweer herzien. Met name 20th Century Women is ook echt iets voor jullie, denk ik!

    1. Een topjaar durf ik nog niet te zeggen, maar er komt inderdaad veel moois voorbij. En ja, vorig jaar was het soms zoeken naar releases die écht indruk maakten. Zelf ben ik stiekem ook wel benieuwd nu wat het blockbusterseizoen brengen gaat.

Geef een reactie