Film Top-10: Tweede kwartaal van 2017

Het is juli… eindelijk vakantie dus! Tegelijk is het ook tijd om weer de balans op te maken; begin april deelde ik mijn film top-10 over het eerste kwartaal (zie: https://timbouwhuis.nl/film-top-10-eerste-kwartaal-2017/), ditmaal plaats ik twee lijstjes. Ik update de tussenstand van mijn jaar-toplijst, maar vermeld ook wat mijn favorieten waren over de afgelopen drie maanden.

Uit die update blijkt in ieder geval dat het eerste kwartaal beduidend meer te bieden had dan het tweede kwartaal. Alleen de top-3 van kwartaal twee dringt door tot mijn jaarlijst. De tussenstand was na drie maanden als volgt:

1. La La Land
2. 20th Century Women
3. Brimstone
4. Song to Song
5. The Handmaiden
6. Manchester by the Sea
7. Jackie
8. Miss Sloane
9. Ascent
10. John Wick 2

Uit die lijst verdwijnen Miss SloaneAscent en John Wick 2 van de radar als het gaat om een plaats in mijn uiteindelijke jaarlijst.

Dit is mijn top-10 van het tweede kwartaal:

1_ Risttuules (In the Crosswind)

2_ L’Amant Double

3_Train to Busan

4_I am not your Negro

5_Get Out

6_Una

7_Broers

8_Lily Lane (Liliom Osveny)

9_Hounds of Love

10_Wonder Woman

Dat brengt mij tot de volgende tussenstand over heel 2017:

 1. La La Land
 2. Risttuules
 3. 20th Century Women
 4. Brimstone
 5. Song to Song
 6. The Handmaiden
 7. Jackie (wisseling van de wacht)
 8. L’Amant Double
 9. Manchester by the Sea
 10. Train to Busan

Wat zijn tot nu toe jullie favorieten?

7 gedachten over “Film Top-10: Tweede kwartaal van 2017”

 1. Mee eens dat het tweede deel zwakker was. Toch nog steeds een paar hele goede films gezien. De Nederlandse films Monk en Broers, maar ook The Sense of An Ending, die niet door iedereen gewaardeerd wordt. Ook de moeite waard waren The Eyes of My Mother (de recensie volgt in de weke van de release), Retour en Bourgogne (recensie volgt morgen), Lady Macbeth en Sami Blood.

  1. The Eyes of my Mother heb ik op Imagine gezien:) uitgebreide recensie wordt gepubliceerd bij de reguliere release op 3-8.

   Ik betwijfel of het er nog van komt voor mij TSOAD te zien (in de bios iig).

Geef een reactie