Recensie Filmvandaag #3: Patriots Day (2016) [Thriller, Drama]

Patriots Day. Boston, 15 april 2013. De meeste mensen die dit lezen, zullen zich nog wel herinneren welke tragedie zich toen voltrok. Het gebeurde in het publiek nabij de finishlijn van de Boston Marathon. Twee bommen richtten een ravage aan onder de burgers die zich hier verzameld hadden. Drie doden, meer dan tweehonderdvijftig gewonden. Ik schrijf nog geen vier jaar later, en nu al is er een film die zich waagt aan een eerste filmische representatie van deze terroristische aanslag.

In mijn recensie van Patriots Day bespreek ik de problemen die regisseur Peter Berg zich daarbij op de hals haalt. Patriots Day, de titel zegt het al, is op en top Amerikaans. Hoofdrolspeler Mark Wahlberg komt uit Boston, en Berg zelf staat bekend om het maken van films die het met een stukje vaderlandsverheerlijking niet al te nauw nemen (Battleship, Lone Survivor). Slaagt Berg erin die valkuil ditmaal te vermijden?

Op http://www.filmvandaag.nl/recensies/437-patriots-day is mijn recensie van deze film terug te vinden.

Beoordeling: [usr 2.5]
Filminformatie: Patriots Day (2016)/130 min./Genre: Thriller, Drama/Regie: Peter Berg/Cast: Mark Wahlberg, John Goodman, Kevin Bacon e.a.

Patriots Day draait vanaf vandaag (12-1) in de bioscoop

Samenvatting
Datum
Filmnaam
Patriots Day (2016)
Beoordeling
21star1stargraygraygray

Geef een reactie