Recensie: Mechanic: Resurrection (2016) [actie] & verder nog gezien…

mechanic-resurrection

Vorige week plaatste ik in mijn review van The Mechanic (2011) mijn vraagtekens bij het te verwachten niveau van Mechanic: Resurrection , het vervolg dat gisteren (1-9) in de Nederlandse bioscopen verscheen. Mijn zorgen bleken gegrond.

Waar The Mechanic nog daadwerkelijk goed te noemen was, hangt het tweede deel aaneen van narratieve ongeloofwaardigheden. Natuurlijk werkte het eerste deel ook de nodige actieclichés af, maar er leek nog wel een poging gewaagd te zijn een en ander geloofwaardig te brengen. Daarvan is hier dus geen sprake. Door de aanwezigheid van Jessica Alba zit het met het vrouwelijk schoon wel goed, maar in vergelijking met het eerste deel berooft haar rol deze film van een flinke dosis narratieve inhoud. De wisselwerking tussen Statham en Ben Foster was toch een stuk boeiender dan het klassieke ‘spierbundel redt vrouw uit handen van kidnappers’-plot dat deze Resurrection vormgeeft.

alba-mechanic-resurrection

Gelukkig valt er verder niet zo veel te klagen, beschouwende dat deze adrenalinestoot van 100 minuten uiteindelijk vooral aaneen hangt van degelijk gefilmde en gemonteerde actie. Statham doet wat we van hem verwachten en, ach ja, het is ook wel aardig dat hij kan laten zien dat hij eigenlijk de hoofdrol in Prison Break (2005-2009) had verdiend.

Beoordeling: 5/10

Link naar recensie The Mechanic
(2011, deel 1):
https://timbouwhuis.nl/recensie-the-mechanic-2011-actie/

Verder nog gezien in de bioscoop

war dogs

War Dogs (2016)
Beoordeling: 7/10

Captain-Fantastic-poster (1)

Captain Fantastic (2016)
Beoordeling: 7/10

capt fantastic

2 gedachten over “Recensie: Mechanic: Resurrection (2016) [actie] & verder nog gezien…”

    1. War Dogs vond ik heel aardig, een boeiend verhaal met een hoog ’te bizar om waar te zijn’-gehalte (maar het is dus wel waargebeurd). Ook hier en daar wat geslaagde komedie, mede dankzij Jonah Hill.

      Geen bioscoop-must, zou ik zeggen. Maar wel een aanrader om in ieder geval te zien;

Geef een reactie