Recensie: The Mechanic (2011) [actie]

mechanic

What I do requires a certain mindset

Aanstaande donderdag (1-9) verschijnt Mechanic: Resurrection, het vervolg op the Mechanic (2011), in de bioscoop. Dat verzorgde een uitstekende gelegenheid om het eerste deel, dat ik nog niet gezien had, eens aan een kijkbeurt te onderwerpen.

Jason Statham schittert als actieheld in deze flitsende, bij vlagen keiharde thriller, die door haar verteltempo en een krappe anderhalf uur speeltijd voorbij is voor je er erg in hebt. Statham speelt een huurmoordenaar, gespecialiseerd in doofpot-klusjes. Het is zijn taak ervoor te zorgen dat elke moord overkomt als een ongeval, en die taak vervult hij met verve.

Maar complicaties zijn al snel aanstaande, want nadat Jason ‘The Bishop’ Statham in opdracht een naaste kennis (Donald Sutherland) heeft omgebracht, komt hij in aanraking met diens zoon (Ben Foster), die de fijne kneepjes van het vak ook wil leren…

In haar narratieve opzet kent The Mechanic niet al te veel verrassingen, en daarmee kan de film terecht bestempeld worden als een vrij doorsnee actiefilm. Goed acteerwerk, degelijke visuals en een aantal geslaagde en goed gefilmde vechtscénes maken deze thriller echter wel de moeite. The Mechanic is daarmee uitermate geschikt als vermakelijke no-brainer voor tussendoor.

Of het vervolg (zie de trailer hierboven) ook zo geslaagd zal zijn? Ik betwijfel het. Statham lijkt in de trailer wel weer op dreef, maar het aantal slechte, minderwaardige sequels dat bij vergelijkbare thrillers is uitgebracht kan een videotheek vullen. Dat maakt dat mijn verwachtingen redelijk getemperd zijn, al zal het mij niet weerhouden te genieten van een avondje rechttoe-rechtaan amusement.

Beoordeling: 7/10

Samenvatting
Datum
Filmnaam
The Mechanic (2011)
Beoordeling
31star1star1stargraygray

3 gedachten over “Recensie: The Mechanic (2011) [actie]”

Geef een reactie