Recensie: Star Trek: Beyond (2016)

Hold on to something!

star-trek-beyond-poster-international

Als de eerste tonen van de Star Trek-tune in de bioscoopzaal doorklinken, bekruipt mij direct het gevoel dat ik hier toch wel naar uitgekeken heb. De in 2009 uitgekomen Star Trek-reboot was zeer geslaagd, en ondanks een iets minder tweede deel kon Star Trek: Beyond van tevoren op mijn voorzichtige goedkeuring rekenen.

Waar Star Trek: Into Darkness hier en daar iets te serieus poogde te zijn, geeft Justin Lin dit derde deel een frisse dosis humor en een degelijke hoeveelheid actie mee. En dat heeft zijn uitwerking, want Star Trek: Beyond kan bij de eindafrekening primair betiteld worden als een zeer vermakelijke film.

De cast, met Spock voorop, lijkt er nog steeds zin in te hebben, en ondanks het wat magere plot blijft het verhaal het volgen wel waard. Bad guy Krall en zijn volgelingen leken rechtstreeks uit het Marvel-universum geteleporteerd te zijn, maar naar het einde toe geeft de invulling van Idris Elba aan de rol nog wel wat voldoening.

Het is jammer dat deze film binnen de lopende franchise beperkte ontwikkeling biedt; zeker het einde wijst op een tussenfilm, en het is niet eenvoudig je vinger op enige vooruitgang in de grote verhaallijn te leggen.

Als je de bioscoopzaal verlaat mag dat nog niet al te zeer baten, want Star Trek: Beyond levert prima amusement, en scoort daarmee een ruime voldoende.

Beoordeling: 7/10

chris pine

Samenvatting
Datum
Filmnaam
Star Trek: Beyond (2016)
Beoordeling
31star1star1stargraygray

2 gedachten over “Recensie: Star Trek: Beyond (2016)”

  1. Ik heb ooit wel eens de serie gezien op TV, Kate Mulgrew. Verder ben ik totaal niet thuis in het Star Trek universum. Wist niet eens dat het een speciaal thema had! Ik was (en ben nog steeds) altijd meer Star Wars gericht (geweest).

    1. Ja, dat eigen thema Is er zeker:) zoek maar eens op, zou ik zeggen. Ik ben zelf ook meer van Star Wars hoor. Er zijn iets meer dan 700 Star Trek tv afleveringen, verdeeld over meerdere generaties, en ik heb er geen een van gezien. Mijn kennis beperkt zich tot de nieuwste reboot films, waarvan dit dus de derde Is.

Geef een reactie