Recensie: Tulip Fever (2017) [Romantiek, historisch]

De Gouden Eeuw was haar hoogtepunt zo ongeveer gepasseerd toen een ongekende rage de Republiek aandeed. Tussen 1634 en 1637 was het gewest Holland in de ban van de tulp. Inflatie en speculatie gingen hand in hand, de meest absurde geldbedragen werden neergelegd voor bollen die het daglicht nog nooit zagen. Wie echter denkt dat Tulip Fever volledig over deze historische hype gaat, komt bedrogen uit.

De bollengekte rond de Amsterdamse grachten is in dit romantische drama slechts het decor voor een lang uitgesponnen intrige. De spil is de Zweedse schone Alicia Vikander (The Danish GirlThe Light Between Oceans), die in haar felblauwe jurk direct uit een schilderij van Johannes Vermeer lijkt te zijn genomen. De rol van Sophia is Vikander op het lijf geschreven. Charmant en gracieus, vrijzinnig en naïef; de uitersten van haar karakter passen goed bij het dubbelspel dat zij in Tulip Fever speelt. Na een eerste ontmoeting met de bevlogen schilder Jan van Loos (Dane DeHaan) wil Sophia nog maar één ding: zich ontworstelen aan haar gekooide bestaan onder koopman Cornelis Sandvoort (Christopher Waltz). Een plan is snel bedacht, zeker als een zwangerschap en een goedhartig dienstmeisje (Holliday Grainger) uitkomst bieden.

Verder lezen kan op: http://www.filmvandaag.nl/recensies/598-tulip-fever

Filmbeoordeling: [usr 2.5]
Filminformatie: Tulip Fever (2017)/107 min./Genre: Drama, romantiek/Regie: Justin Chadwick/Cast: Alicia Vikander, Dane DeHaan, Christoph Waltz e.a.

Tulip Fever draait sinds afgelopen donderdag in de Nederlandse bioscopen

Samenvatting
Datum
Filmnaam
Tulip Fever (2017)
Beoordeling
21star1stargraygraygray

5 gedachten over “Recensie: Tulip Fever (2017) [Romantiek, historisch]”

  1. Jammer van de twee sterren, hij lijkt me wel interessant! Overigens, Holliday Grainger is nu ook te zien als Robin Ellacott in ‘Strike’, de detective serie rond PI Cormoran Strike naar het eerste boek van Robert Galbraith (pseudoniem van J.K. Rowling).

    1. Leuke actrice i.m.o., maar de films waarin ik haar zag tot nu toe waren helaas matig of slecht. Ik zag dat ze ook in een miniserie rondom Bonnie and Clyde heeft gesteld. Is Strike goed?

Geef een reactie