15 Filmvragen: je filmidentiteit in een kleine notendop

Het is altijd leuk digitale post van filmblogger Nostra (http://filmkijker.com/) te ontvangen.  Ditmaal vroeg hij mij en alle andere filmbloggers van http://www.filmblogs.nl/ naar hun favoriete film, hun droomcast en.. nuja, lees maar gewoon verder…:)

Ik vind het altijd leuk vragen over film te beantwoorden, dus bij deze de gestelde vragen met mijn  reacties:

1. Van welke film hou je enorm en vol passie van?

Cinema Paradiso (1988):) Een film over de liefde vóór film. Daarnaast een prachtig sfeerstuk over vergankelijkheid, liefde en geluk. Nooit te zoetsappig, maar Italiaans-melancholisch (als je wat meer oudere Italiaanse films hebt gezien, bijvoorbeeld een titel als La Dolce Vita, begrijp je hopelijk wat ik bedoel). Mijn favoriete score van Ennio Morricone is de muzikale kers op de taart.

2. Welke film zal je nooit kijken?

Gooische Vrouwen 2

3. Van welke film was je na het zien sprakeloos?

The Tree of Life

4. Welke film raadt je anderen altijd aan?

Ik denk momenteel La Grande Bellezza (2013), maar ik probeer mensen altijd ‘persoonlijk’ advies te geven en af te gaan op hun smaak (voor zover ik die ken).

5. Welke acteur/actrice kijk je alle films van, ongeacht hoe slecht de film is?

Ik denk Leonardo Di Caprio, omdat ‘ie alleen maar rollen oppakt die echt de moeite zijn. Die zie je niet zo snel in een romcom tussendoor;)

6. Van welke acteur of actrice snap je niet waarom ze zo populair zijn?

Ik heb nooit iets gehad met dames als Meryl Streep en Julia Roberts, maar ze hebben beiden wel een redelijk indrukwekkend palmares natuurlijk. Een Daniel Radcliffe heeft ook puur geluk gehad dat ‘ie ooit voor die ene rol gecast is.

7. Welke acteur of actrice (levend of dood) zou je graag willen ontmoeten?

Kevin Spacey

8. Wat vind je de meest sexy acteur of actrice?

Elle Fanning

9. Hoe ziet jouw droomcast er uit?

Ingrid Bergman en Grace Kelly in één film, maar dat is helaas nooit gebeurd.

10. Wat is je favoriete samenwerking tussen twee acteurs?

Antwoord daarop heb ik eigenlijk niet zo snel paraat, dan zou ik m’n gehele stemmenlijst moeten afgluren… Een tijd terug heb ik echt enorm genoten van Brad Pitt en Casey Affleck in The Assassanation of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007)

11. Wat is je favoriete omgeving waarin een film zich afspeelt (bv. een science fiction setting, onder water etc)?

Mag een concreet voorbeeld ook? Het hotel uit The Shining🙂 En bij de natuurbeelden van de LOTR-trilogie kun je me ook wegdragen.

12. Wat is je favoriete decennium van films (dus bijvoorbeeld jaren ’80)

Hier kan ik echt onmogelijk antwoord op geven, want ik zie van ieder decennium de charmes wel in.

13. “Chick flick” of actiefilm?

Actie

14. Held, slechterik of anti-held?

Sowieso anti-held, dat zijn vaak de meest complexe/ambigue personages;

15. Zwart/wit of kleur?

Kleur, maar ik ben zeker ook een groot liefhebber van zwart-witfilms.

Toevallig zin om jouw antwoorden op de vragen te delen? Ik ben altijd benieuwd!

Alle bijdrages van andere bloggers zullen op 13 september via deze pagina verzameld worden: http://www.defilmkijker.com/2017/09/13/15-vragen-blogathon/)

12 gedachten over “15 Filmvragen: je filmidentiteit in een kleine notendop”

 1. Cinema Paradiso in mijn watchlist gezet (prachtige trailer) evenals La Grande Bellezza.

  The Tree of Life stond al in mijn watchlist en weetjewat ik zet The Assassanation of Jesse James by the Coward Robert Ford er ook bij.

  Ik merk op dat je een goede smaak hebt voor films die ik wellicht deel. (Dus goed als in ik vind de films ook interessant haha)
  Ben benieud wat ik van de films ga vinden 😉

  1. Mooi dat je de nodige tips hebt kunnen opdoen! Ik denk dat je Cinema Paradiso prachtig gaat vinden, bij La Grande Bellezza hoop ik dat vooral. Die laatste film is nog wat zwaarder en melancholischer, ik denk ook dat ik die op leeftijd (duurt nog even dus, haha) nog meer zou voelen dan ik dat nu al doe. Bij beide films is een grote rol weggelegd voor de muziek. Soundtracks zijn twee van mijn all-time favorites.

   The Tree of Life en The Assassination vragen veel aandacht en concentratie, maar zijn dat m.i. meer dan waard. The Tree of Life zal je hopelijk intrigeren door de adembenemende beelden en de rol die religie speelt. Die laatste film is vooral een fijne, trage western met glansrollen van Brad Pitt en Casey Affleck.

   1. Als ik zo zie wat jou aantrekt in die films kan ik je niets anders dan de serie The Leftovers aanraden. Ik ga niet zeggen waarom, maar ik denk dat je nog nooit zoiets gezien hebt. Wat betreft soundtrack en de rol van religie is het zoiezo al het beste van het beste maar goed. Go see it.. 🙂

Geef een reactie