Persoonlijke film top-100: 20-11

Roma (Netflix)

Het heeft even geduurd, maar ik vervolg mijn persoonlijke film top-100 weer met de laatste twintig titels. In deze blogpost de nummers 20-11.

20 | The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford [Andrew Dominik, 2007]

19 | Mulholland Drive [David Lynch, 2001]

18 | The Act of Killing [Joshua Oppenheimer, 2012]

17 | The Godfather: Part II [Francis Ford Coppola, 1974]

16 | La Double Vie de Véronique (The Double Life of Véronique) [Krzysztof Kieslowski, 1991]

15 | Izgnanie (The Banishment) [Andrey Zvyagintsev, 2007]

14 | Tystnaden (The Silence) [Ingmar Bergman, 1963]

13 | Andrei Rublev [Andrei Tarkovsky, 1966]

12 | Il Buono, Il Brutto, Il Cattivo (The Good, The Bad, and the Ugly) [Sergio Leone, 1966]

11 | Beoning (Burning) [Lee Chang-Dong, 2018]

3 gedachten over “Persoonlijke film top-100: 20-11”

  1. Hoi Tim, ik heb naar aanleiding van jouw lijst de film “Poetry” van Lee Changdong vanavond bekeken. Ik vind dit een briljante film, als al zijn films zo goed zijn dan kan Lee Changdong één van mijn favoriete regisseurs ooit worden. Ik ga zeker alles bekijken wat ik van hem te pakken kan krijgen. Groetjes, Erik

    1. Ha Erik, was het ook je eerste van deze regisseur of had je (in ieder geval) Burning al wel gezien? Ik kan je zijn oeuvre inderdaad van harte aanbevelen en heb zelf alleen zijn debuut (Green Fish) nog niet gezien. Zitten geen zwakke titels tussen, en hoewel Lee Chang-Dong naar verhouding weinig gemaakt heeft staat hij fier overeind als Zuid-Koreaanse auteur-cineast.

      1. Hoi Tim, het was inderdaad mijn eerste kennismaking met zijn werk. Inmiddels heb ik ook “Burning” bij de bibliotheek gereserveerd. Het is altijd leuk om een nieuwe geweldige regisseur te ontdekken, dat gebeurt mij niet zo vaak meer, ik heb al zo veel films gezien. Groetjes, Erik

Geef een reactie