Publicatie de Filmkrant : De Onheilsprofetie van Take Shelter (2011)

Plazilla.com

De afgelopen maanden was ik één van de deelnemers van het Filmkrant Lab, georganiseerd door de Filmkrant om jonge journalisten te stimuleren in hun freelance werk en in het (verder) ontwikkelen van een kritische kijk op film. Uiteindelijk maakten we met ongeveer acht deelnemers een eigen magazine, dat gepubliceerd is als bijlage bij Filmkrant #429. De Filmkrant is deze maand nog fysiek op te pikken in een groot deel van de Nederlandse filmtheaters.

Het thema van ons magazine is ‘Het Onbekende’. Het leek me in dat kader toepasselijk om zelf iets te schrijven over de angst voor het onbekende, en daarbij een film te selecteren die zijn urgentie vandaag de dag nog zeker niet verloren is.

De titel van het stuk is ”Angstig uitzien naar het onbekende: de onheilsprofetie van Take Shelter”. Zodra er ook een digitale upload van de bijlage en/of de stukken is, zal ik hier ook een link posten.

Voor wie de film nog niet zag (en ik raad absoluut aan het stuk zij aan zij te lezen met een eerste of tweede kijkbeurt), hierbij de trailer:

Take Shelter (2011). Regie: Jeff Nichols. 120 min. Met Michael Shannon, Jessica Chastain e.a.

2 gedachten over “Publicatie de Filmkrant : De Onheilsprofetie van Take Shelter (2011)”

Geef een reactie