Recensie Filmvandaag #5: A Cure For Wellness (2017) [Thriller, Mystery]

Het is altijd prettig als er een film uitkomt die zich inhoudelijk onderscheidt van het reguliere bioscoopaanbod. De trailer van A Cure For Wellness intrigeerde, mede omdat ze wat vaag was en meer vragen opriep dan dat ze antwoorden bood. Inmiddels zag ik deze psychologische thriller van de visionaire regisseur Gore Verbinski (Pirates of the CaribbeanThe Ring), en ik moet zeggen dat ik verre van ontevreden ben…

A Cure for Wellness is geenszins een film voor iedereen. Houd je van mooie beelden, sfeer en mysterie, dan zou dit zomaar eens een titel voor jou kunnen zijn. Tegelijkertijd duurt de film lang, is ze niet altijd even concreet, en zou ik haar niet aanbevelen voor liefhebbers van mainstream popcorn-vermaak.

Nog steeds niet afgehaakt? Ik schreef een uitgebreide en spoilervrije review bij deze film:

Een idyllisch kasteel, gelegen op een heuvel. De duistere geschiedenis die dit macabere decor ademt doet denken aan een Bram Stoker-verfilming, wat binnen gebeurt hint naar Shutter Island, The Shining en Ex Machina. Gore Verbinskis psychologische thriller speelt zich af in dit medische kuuroord, waar de aanwezige patiënten paradoxaal genoeg alles behalve genezen worden.

Verder lezen op http://www.filmvandaag.nl/:

http://www.filmvandaag.nl/recensies/466-a-cure-for-wellness

Beoordeling: [usr 3.5]
Filminformatie: A Cure For Wellness (2017)/146 min./Genre: Thriller, Mystery/Regie: Gore Verbinski/Cast: Dane DeHaan, Mia Goth, Jason Isaacs

A Cure for Wellness draait al vanaf afgelopen donderdag (16-2) in de Nederlandse bioscoopzalen

Samenvatting
Datum
Filmnaam
A Cure for Wellness (2017)
Beoordeling
41star1star1star1stargray

6 gedachten over “Recensie Filmvandaag #5: A Cure For Wellness (2017) [Thriller, Mystery]”

    1. Ja, dat snap ik. Ik probeer gewoon alles te zien, maar dat is ook niet altijd even gemakkelijk. Zeker als je zelfs specials (Gravity 3D in Pathé) wilt meepakken. Wat deze film betreft, het is wel een bioscoopfilm door de focus op cinematografie, sfeerbeleving en geluid. Maar als jullie thuis een fijn beeld-en audiosysteem hebben staan hebben jullie nog wat om later naar uit te kijken:)

Geef een reactie