Exclusief interview met Katell Quillévéré, regisseuse van Réparer les Vivants (2016)

Op het IFFR (Internationaal filmfestival van Rotterdam) mocht ik dit jaar drie regisseurs interviewen. Het ging om regisseurs die op het IFFR hun films kwamen presenteren aan het grote publiek, nog voor de films in kwestie hun reguliere Nederlandse release kregen. De eerste regisseuse die ik sprak maakte het Franse drama Réparer les Vivants, een pakkende film over orgaandonatie.  De Nederlandse release  is vandaag, donderdag de 16e. In het interview is te zien hoe ik het met Katell Quillévéré onder andere heb over de inspiraties voor haar film, haar visie op het thema orgaandonatie en over de prachtige muziek van Alexandre Desplat.

Dit interview werd mogelijk gemaakt door Cineárt B.V., de Nederlandse distributeur van de film. Op hun website is de nodige informatie over Réparer les Vivants te vinden:

http://www.cineart.nl/films/reparer-les-vivants

Geïnteresseerd geraakt in de film? Zoals gezegd, vanaf vandaag (16-2) is de film te zien in de Nederlandse bioscopen. De DVD-release staat op 16 juni van dit jaar gepland.

Houd mijn website in de gaten, want er zullen nog interviews verschijnen met de regisseurs van Porto (2016) en Nocturama (2016)!

Plotomschrijving Réparer les Vivants

Alles begint vroeg in de ochtend, tijdens het aanbreken van de dag vertonen drie jonge surfers, waaronder Simon hun kunsten op de woeste zee. Op de weg terug naar huis gebeurt er een vreselijk ongeluk. Het leven van Simon hangt ineens aan een zijden draadje. Hij ligt aan allemaal apparatuur in het ziekenhuis in Le Havre. Op hetzelfde moment wacht een vrouw in Parijs op een goede donor die haar leven zou kunnen verlengen.

Filminformatie: Réparer les Vivants/103 min./Genre: Drama/Regie: Katell Quillévéré/Cast: Tahar Rahim, Emmanuelle Seigner, Anne Dorval e.a.

Reparér les Vivants is vanaf vandaag te zien in de Nederlandse bioscopen

9 gedachten over “Exclusief interview met Katell Quillévéré, regisseuse van Réparer les Vivants (2016)”

  1. Wat gaaf! De trailer ziet er ook interessant uit. En een film in het Frans heeft toch altijd iets speciaals, vind ik. Die lijken vaak net iets artistieker, filmisch, dan Nederlandse en zeker Amerikaanse films.

  2. Deze film wil ik nog wel graag zien. Misschien vandaag al wel. Heel gaaf dat je haar mocht interviewen Tim. Wil je uiteindelijk ook de journalistiek in, of houd je het toch bij (als ik het goed heb) geschiedenis?

    1. Ik moet nu een master kiezen:) dus of iets met film en dan door met recensies/journalistiek werk, of misschien een master in de religiewetenschap. Ik weet het nog niet, uiteindelijk ben je na je studie ook erg afhankelijk van kansen die je krijgt (of neemt..)

      Ik ga iig geen ‘pure’ geschiedenismaster doen.

Geef een reactie