Recensie Filmvandaag #9: Voir Du Pays (2016) [Drama]

Na een tumultueus verlopen krijgsmissie in het Afghaanse berglandschap komt een groep Franse militairen aan bij een Cypriotisch vijfsterrenhotel. Te midden van dansende toeristen en verongelijkte vijftigers zouden zij in drie dragen hun herinneringen aan militaire crisissituaties achter zich moeten laten. Het vervolg laat zich raden: in Voir du Pays liggen ideaal en praktijk mijlenver uit elkaar.

Mijn gehele recensie van Voir du Pays is hier terug te lezen:

http://www.filmvandaag.nl/recensies/508-voir-du-pays

Beoordeling: [usr 2.5]
Filminformatie: Voir du Pays (2016)/102 min./Genre: Drama/Regie: Delphine en Muriel Coulin/Cast: Ariane Labed, Soko, Ginger Roman e.a.

Voir du Pays is vanaf afgelopen donderdag (6-4) te zien in de Nederlandse bioscopen

Samenvatting
Datum
Filmnaam
Voir du Pays (2016)
Beoordeling
31star1star1stargraygray

7 gedachten over “Recensie Filmvandaag #9: Voir Du Pays (2016) [Drama]”

    1. In mijn optiek ja, maar ik heb ook al veel (overwegend) positieve recensies langs zien komen. Het is zeker een bijzondere en ook wat onconventionele film. Past wel een beetje in de huidige tijd, ‘andere’ perspectieven gaan toch meer doorschijnen.

      1. Ik lees je comments nu pas. Afgaande op wat ik inmiddels van jullie smaak weet, denk ik echt dat jullie Monk zouden kunnen waarderen. Een kleine Nederlandse film die in het overbrengen van emoties nog best aan jullie meesterwerkje Waldstille doet denken. Waldstille is alleen nog iets zwaarder.

        Verkeerde keuzes maak je soms, en het is goed om toch op het eigen gevoel af te gaan. Ik had jullie een meer plezierige (film)avond gewenst:) al vond ik Voir du Pays zelf nog verre van verschrikkelijk hoor, dan scoort een film 1,5* of lager.

Geef een reactie