Recensie: The Aftermath [James Kent, 2019]

Wat doet het met je als alles in je directe omgeving je herinnert aan een onverwerkt leed? Deze vraag met gevoelswaarde is het vertrekpunt van The Aftermath, een belegen Britse productie die het in de promotie waarschijnlijk vooral moet hebben van haar affiche. Ook de aanwezigheid van Keira Knightley kan echter niet voorkomen dat plotlijnen en personages sneuvelen op de snijtafel. Voorbij de nuance rest een schetsmatig drama.

(…)

TA_03510.NEF

The Aftermath doet denken aan het vrij recente The Promise (2016), een andere arthouse-lite uitvoering van romantiek tegen oorlogsdecor. Ook daar kiezen de makers voor schematische plotlijnen in een context die juist vraagt om aan uitdieping en ambiguïteit. Voor een van de meest invoelbaar geacteerde scènes moet je de ridicuul op papier gezette slotnoten jammer genoeg voor lief nemen. Een ‘Nasleep’ met een nare nasmaak.

Lees de volledige recensie op cine.nl

The Aftermath (2019). Regie: James Kent. 109 min. Cast: Keira Knightley, Jason Clarke, Alexander Skarsgård e.a.

The Aftermath draait nu in de Nederlandse zalen

Samenvatting
Datum
Filmnaam
The Aftermath (2019)
Beoordeling
11stargraygraygraygray

2 gedachten over “Recensie: The Aftermath [James Kent, 2019]”

    1. Ja dat is ietwat arbitrair, omdat dat systeem geen halve sterren ondersteunt en ik ‘em zonder sterren geschreven heb. Maar ja, er draait deze dagen zoveel interessants;

Geef een reactie