Recensie: The Shallows (2016)

TheShallowsposter2

De beste haaienfilm sinds Jaws… Je zou je film maar op die wijze aankondigen. Want zeg nu eerlijk, verzanden niet te veel films binnen dit genre in haast lachwekkende horrors die het aangluren nauwelijks waard zijn?

The Shallows beroept zich op een flinterdun plot: Nancy Adams (Blake Lively) begeeft zich in haar eentje op de helderblauwe zee nabij een verborgen strandje, waar ze aangevallen wordt door een haai met sadistische trekjes. Het restant van de film omvat Lively’s struggle for survival; gewond aan haar been moet ze het vasteland zien te bereiken.

Nancy (Blake Lively) in Columbia Pictures' THE SHALLOWS.
Nancy (Blake Lively) in Columbia Pictures’ THE SHALLOWS.

Ik moet het The Shallows nageven: gedurende 86 minuten (een korte speelduur, maar wat wil je ook met zo’n dun plot) zat ik op het puntje van m’n stoel. De spanning zat er goed in, ondanks het feit dat het verhaal van de clichés en noodmatige suspense aan elkaar hangt. Blake Lively toont zich sterk en geloofwaardig genoeg de rol van strijdvaardige surfster met verve te vervullen. Dat is voor deze film een extra groot pluspunt, daar de bijrolletjes wel heel miniem zijn in hun invulling.

Is The Shallows daarmee de beste haaienfilm sinds Jaws? Ik betwijfel het ten zeerste. Jaws was in ieder geval (veel) beter, en deze uiteindelijk toch vrij oppervlakkige film doet eigenlijk niet veel meer dan vermaken. Nuja, een aantal shots waren zeer de moeite waard, maar dat lag gedeeltelijk toch ook aan de prachtige omgeving waarbinnen deze thriller zich afspeelde.

Een film die het kijken wel waard is, maar niet wat narratieve diepgang betreft; daar doet the Shallows haar naam toch aardig eer aan.

Beoordeling: 6/10

theshallows

Samenvatting
Datum
Filmnaam
The Shallows (2016)
Beoordeling
31star1star1stargraygray

2 gedachten over “Recensie: The Shallows (2016)”

Geef een reactie