Redactie-discussie: Oscar voor beste populaire film

Even terug maakte de Academy bekend dat de Oscars er een nieuwe prijzencategorie bijkrijgt: ‘outstanding achievement in popular film’.  Maar wat moeten we exact onder ‘populair’ verstaan? En zitten we überhaupt wel op zo’n merkwaardige koerswijziging te wachten?

Klik hier voor een uitgebreide redactie-discussie [indebioscoop.com].

6 gedachten over “Redactie-discussie: Oscar voor beste populaire film”

  1. Wat mij betreft een dubbel gevoel. Aan de ene kant vallen films als, inderdaad, Black Panther, maar misschien nog belangrijker: Logan(!) dan eens in de prijzen, aan de andere kant moet je ook vraagtekens zetten bij die populariteit. Is een populaire film meteen Oscarwaardig?

    Moeten wij nu ook een populaire categorie aan de Kalveren toevoegen? Dan krijg je een immense lijst van slechte films (Gooische Vrouwen, Alles Is …, en zo voorts.) die hoe dan ook in de prijzen vallen omdat die toevallig populair zijn.

    Wat wél een oplossing zou kunnen zijn is dat deze filmprijzen, zowel hier als in America, een sponsor segment (dus LOS van het reguliere awards programma) zouden krijgen waarin de bioscopen hun top 3 populairste films naar voren brengen en daar unaniem een winnaar uit kiezen, op basis van mening van bioscoopbezoekers, met de uiteindelijke keuze gemaakt door een bekende film criticus (Mioch of zo).

    1. De volledige Oscar-uitreiking komt doorgaans al als een sponsor-segment op mij over;)

      Maar zou het niet bizar zijn als je dan tijdens de Oscars iets anders kunt winnen dan een officieel beeldje? Wie zit daar op te wachten?

Geef een reactie