Exclusief interview met Bertrand Bonello, regisseur van Nocturama (2016)

Al in februari dit jaar deelde ik een interview met Katell Quillévéré, de regisseuse van het verstillende Franse drama Reparér les Vivants. Ik sprak tijdens het IFFR (Internationaal filmfestival van Rotterdam) echter ook nog twee andere regisseurs. Omdat hun beider films in het bestek van deze twee weken hun (reguliere) Nederlandse première beleven, is het tijd geworden ook deze interviews te publiceren. 

Morgen gaat in het kader van EYE: Previously Unreleashed (zie: https://www.filmtotaal.nl/nieuws/54766 ) Nocturama in première. De film bestaat uit twee delen: we zien hoe een groep Parijse jongeren aanslagen pleegt op een aantal welbewust gekozen doelwitten in het centrum van de stad, waarna  diezelfde jongeren zich bij het vallen van de avond verschansen in een luxueus warenhuis.

Bertrand Bonello liep al vanaf 2011 rond met het idee deze film te maken. De tragische aanslagen bij Charlie Hebdo (januari 2015) en Bataclan (november datzelfde jaar) lagen zodoende niet aan de basis van Nocturama. Toch is het haast niet meer mogelijk film en realiteit los van elkaar te beschouwen. Op het Filmfestival van Cannes was geen ruimte meer voor Bonello’s verontrustende nachttoer, op het IFFR begin dit jaar (gelukkig) wel. Nu, een paar maanden later, gaat Cinéart (in samenwerking met EYE) ook tot reguliere vertoningen over.

Geïnteresseerd geraakt in deze film? Nocturama zal in een select aantal Nederlandse bioscopen draaien. Daarnaast kun je via het interview (de youtube-link bovenaan deze post) meer te weten komen over Bonello’s visie op én de achtergronden bij deze film.

Filminformatie: Nocturama (2016)/130 min./Genre: Drama, thriller/Regie: Bertrand Bonello/Cast: Vincent Rottiers, Jamil McCraven, Laure Valentinelli e.a.

Blijf op de hoogte voor een interview met Gabe Klinger (regisseur van Porto, 2016) volgende week!

Voor mijn vorige interview met Katell Quillévéré, zie: https://timbouwhuis.nl/exclusief-interview-katell-quillevere-regisseuse-reparer-les-vivants-2016/

Meer info over de film: http://www.cineart.nl/films/nocturama

Een gedachte over “Exclusief interview met Bertrand Bonello, regisseur van Nocturama (2016)”

Geef een reactie