Recensie: Raging Bull (Martin Scorsese, 1980) [Drama]

Een tijdje terug plaatste ik een persbericht waarin ik verwees naar de tentoonstelling over Martin Scorsese, die nu te zien is EYE Amsterdam. In het kader van die tentoonstelling verschijnen morgen (6 juli) drie films van de veelgeprezen regisseur opnieuw in de bioscoop.

Ben je fan van Scorsese, of heb je juist nog veel films uit zijn genre te ontdekken? Taxi Driver (1976), Raging Bull (1980) en Goodfellas (1990) zijn stuk voor stuk veelgeprezen titels van de Italiaans-Amerikaanse cineast.

Een tijdje terug bezocht ik op de Scorsese-persdag Goodfellas en Raging Bull. Mijn recensie van Goodfellas post ik op korte termijn, maar mijn recensie voor Raging Bull schreef ik als gastrecensent voor de website http://www.indebioscoop.com/.

Voor wie geïnteresseerd is, het uitgebreide stuk is hier terug lezen:

http://www.indebioscoop.com/filmrecensies/r/martin-scorsese-maand-raging-bull-worsteling-met-een-gekooid-bestaan/

Beoordeling: [usr 4.5]
Filminformatie: Raging Bull (1980)/129 min./Genre: Drama, biografie, sport/Regie: Martin Scorsese/Cast: Robert De Niro, Joe Pesci, Cathy Moriarty e.a.

Raging Bull is vanmorgen te zien in een select groepje Nederlandse filmtheaters. Dit geldt eveneens voor Goodfellas en Taxi Driver.

Ook de Scorsese-tentoonstelling laat zich nog tot in september bezoeken. Zie: https://timbouwhuis.nl/persbericht-tentoonstelling-filmmaker-martin-scorsese-nu-zien-eye/

Samenvatting
Datum
Filmnaam
Raging Bull (1980)
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Geef een reactie