Recensie: Capharnaüm [Nadine Labaki, 2018]


Op het moment van schrijven voert Nadine Labaki’s Capharnaüm de publieksprijs van het IFFR aan. Critici en publiek hebben de titel omarmd (ik denk ook aan alle lovende reviews en prijzen die voorgingen) en het is dan ook met een heel dubbel gevoel dat ik mijn recensie deel. Het is het enige stuk dat ik na het zien had kúnnen schrijven, maar het kostte moeite omdat de film (en het schrijfproces) me misselijk maakten, en dat gebeurt me echt zelden. Ik deel mijn perspectief bescheiden en heb niet als doel om al die mensen die de film waarderen onderuit te halen. Integendeel – als ik één gedachte kan uiten, dan is het dat mijn stuk hopelijk aanzet tot de open reflectie en discussie die het filmlandschap te allen tijde nodig heeft.

Recensie (indebioscoop.com)

Capharnaüm (2018). Regie: Nadine Labaki. 120 min. Met Zain Al Rafeaa, Yordanos Shiferaw, Boluwatife Treasure Bankole e.a.

*

Nu te zien op het IFFR en vanaf 31-1 in de Nederlandse filmtheaters.

Samenvatting
Datum
Filmnaam
Capharnaüm (2018)
Beoordeling
11stargraygraygraygray

Geef een reactie