Recensie Filmvandaag #6: Loving (2016) [Drama, romantiek]

Vandaag de dag kunnen we het ons haast niet meer voorstellen, maar tot 1967 was het in de VS de wettelijke orde van de dag: een verbod op interraciale huwelijken. De film Loving is dan ook biografisch: Mildred (Ruth Negga, links op de foto) en Richard Loving (Joel Edgerton, rechts) kregen het in het conservatieve Virginia van de jaren vijftig aan de stok met de staat toen ze hun hart wilden volgen.

Bij deze film schreef ik een uitgebreide recensie, die op de site van Filmvandaag terug is te vinden:

http://www.filmvandaag.nl/recensies/469-loving

Loving is vanaf vandaag (donderdag 23-2) te zien in de Nederlandse bioscopen

Filminformatie: Loving (2016)/123 min./Genre: Drama, romantiek, bio/historisch/Regie: Jeff Nichols/Cast: Ruth Negga, Joel Edgerton, Michael Shannon e.a.
Beoordeling: [usr 3]

4 gedachten over “Recensie Filmvandaag #6: Loving (2016) [Drama, romantiek]”

  1. Ik heb een beetje een nieuw schema dit weekend. Morgen en zondag ga ik even vijf films kijken: Manchester By The Sea, Hidden Figures, Jackie, Lion, en Fences en maandag -ipv zondag- doe ik een Academy Awards Net-Niet-Meer-Live-Blog, zoals ik de afgelopen twee jaar ook gedaan heb. Ik heb het dus nog wel ff druk haha.

    1. Ga je Loving ook nog kijken?:) Ruth Negga is genomineerd voor best actress. Ik weet nog niet of ik een post-uitreiking blog doe, kijk ik na het weekend even aan. Ik ga natuurlijk wel checken hoe goed (of hoe slecht) ik voorspeld heb:)

Geef een reactie