Recensie: Loveless (2017) [Drama]

Loveless

Een goede filmtitel kiezen is op zichzelf al een kunst. Loveless dekt de lading van Andrey Zvyagintsev (The ReturnLeviathan) zijn laatste film perfect; twee uur lang zien we mensen zoeken naar warmte in een kille setting van onherstelbaar verlies. Geheel terecht ging de speciale juryprijs van Cannes naar deze trage, maar verstillend mooie arthousefilm.

De officiële poster van dit Russische drama insinueert misschien dat Loveless om Alyosha (Matvey Novikov) draait, de zwijgzame jongen die tijdens de eerste akte met de noorderzon verdwijnt. De redenen laten zich raden: zijn ouders, beiden verstrikt in buitenechtelijke affaires, hebben geen enkel oog voor hun eenzame zoon. Eén shot is typerend voor de gehele film: terwijl Alyosha’s ouders ruziën, stelt de camera plots scherp op het slachtoffer dat zich achter de keukendeur verschuilt. Zijn ogen zijn opengesperd van angst, zijn open mond veronderstelt een schreeuw van wanhoop. Horen doen we die schreeuw niet. Al het geluid wordt even gesmoord door een geluidsband die zwijgt, en juist daardoor komt dat ene beeld extra hard binnen.

Verder lezen kan op:

http://www.filmvandaag.nl/recensies/643-loveless

Beoordeling: [usr 4]
Filminformatie: Loveless (2017)/127 min./Genre: Drama/Regie: Andrey Zvyagintsev/Cast: Aleksey Rozin, Maryana Spivak, Matvey Novikov e.a.

Loveless draait sinds 5-10 in de Nederlandse zalen

Samenvatting
Datum
Filmnaam
Loveless (2017)
Beoordeling
41star1star1star1stargray

Een gedachte over “Recensie: Loveless (2017) [Drama]”

Geef een reactie