Recensie: Good Time (2017) [Misdaad, thriller]

New York in de late uren. Geen geschikter decor was denkbaar voor Good Time, een filmische adrenalinestoot die in Cannes een staande ovatie van zes minuten kreeg. Na een misgelopen bankoverval probeert Connie Nikas (Robert Pattinson) de borgsom voor zijn zwakzinnige broertje (regisseur Benny Safdie) bijeen te sprokkelen. En dat allemaal in één nacht.

Good Time is als een visuele trip á la Enter the Void (2009), maar dan rauwer en minder zweverig. Good Time vertoont ook gelijkenissen met Dog Day Afternoon (1975), eveneens rustend op de onevenwichtige relatie tussen twee broers. Toch is de film vooral een product van de gebroeders Safdie, die in eerder werk (Heaven Knows What) ook al de ongepolijste kanten van de (Amerikaanse) samenleving toonden. Hier in New York lijkt iedere uitweg te missen. Wie leeft in de sociaal-maatschappelijke marge, zit vast in een wereld die van drugs en criminaliteit aaneen hangt. De rebelse Connie (Pattinson speelt hier beter dan ooit tevoren) is een kind van die wereld. Zijn broer Nick, enkel door familiebanden aan Connie gebonden, is dat duidelijk niet.

Verder lezen:

https://www.filmvandaag.nl/recensies/646-good-time

Beoordeling: [usr 3.5]
Filminformatie: Good Time (2017)/99 min./Genre: Misdaad, thriller, drama/Regie: Ben & Joshua Safdie/Cast: Robert Pattinson, Ben Safdie, Jennifer Jason Leigh e.a.

Good Time draait vanaf 12-10 in de bioscoop

Samenvatting
Datum
Filmnaam
Good Time (2017)
Beoordeling
31star1star1stargraygray

Geef een reactie