Recensie Filmvandaag #13: Song to Song (2017) [Drama, muziek]

Regel één bij een Terrence Malick-film: als Malick regisseert, gelden Malick-regels. Song to Song is de neerslag van twee uur aan menselijke emoties in een schilderachtig kader, waarbij een script of een duidelijke richting ontbreekt. Nog steeds geïnteresseerd? Ik schreef uitgebreid over deze nieuwe release, die ik nu al tot mijn persoonlijke favorieten van 2017 reken.

Voor de kern van deze film moeten we terug naar de titel. Song to Song is duidelijk een toespeling op the Song of Songs, het Bijbelse Hooglied. Treffender kon die verwijzing niet zijn: ook Malicks poëtische liefdesepos voelt aan als een lyrische viering van gevoelens en fysieke aantrekkingskracht. Deze film gaat over mensen die elkaar aankijken, knuffelen, begeren en weer verlaten, zonder dat ze precies weten waarom.

Tijdens de aftiteling is er ruimte voor stilte en bezinning. Dit is werkelijk een prachtige film, binnen én buiten Malicks karakteristieke oeuvre. Ergens rijst het gevoel dat Song to Song nog onvoltooid is, maar geraakt Malick daar niet aan de essentie van menig mensenleven?

Mijn volledige recensie van Song to Song is hier terug te lezen:

http://www.filmvandaag.nl/recensies/527-song-to-song

Beoordeling: [usr 4.5]
Filminformatie: Song to Song (2017)/129 min./Genre: Drama, romantiek, muziek/Regie: Terrence Malick/Cast: Rooney Mara, Ryan Gosling, Michael Fassbender e.a.

Vanaf morgen (4-5) is deze film te zien in de Nederlandse bioscopen

Voor mijn recensie van The Tree of Life (2011), een eerdere film van Terrence Malick, zie: 

Blindspot #4: The Tree of Life (2011) [Drama]

Samenvatting
Datum
Filmnaam
Song to Song (2017)
Beoordeling
51star1star1star1star1star

4 gedachten over “Recensie Filmvandaag #13: Song to Song (2017) [Drama, muziek]”

  1. Dat is een hele mooi score. Wil hem ook heel graag zien, al draait hij in Rotterdam op best wel vervelende late tijden. Eens kijken of ik hem in Breda op een wat schappelijker tijdstip kan zien. Heel erg benieuwd nu, vooral gezien jouw score.

    1. Klopt, release is wat beperkt. Daarnaast al veel negatieve reacties en recensies ook, en dat dan niet alleen van mensen die gewoon niets met Malick hebben. Ik houd gewoon vast aan m’n zeer positieve beoordeling, ook al begrijp ik de kritiek wel. Soms is het klaarblijkelijk aan jou een ander geluid te laten horen:)

Geef een reactie