Recensie Filmvandaag #15: The Zookeeper’s Wife (2017) [Drama, Oorlog]

Ieder jaar brengt de periode rond 4/5 mei ons begrijpelijkerwijs wel één of meerdere oorlogsfilms. Herinneren, stilstaan bij het verleden; voor de burger vandaag is het haast een imperatief om een herhaling van zetten te voorkomen. Dit jaar heb ik de periode van de herdenking aangegrepen om de documentaire Night Will Fall te kijken, een heftig relaas over enkele concentratiekampen vlak na de bevrijding. Ik zag echter ook twee films die afgelopen 4 mei werden uitgebracht in de bioscoop. In mijn vorige bericht deelde ik mijn recensie van het adembenemende In the Crosswind, nu besteed ik aandacht aan The Zookeepers’ Wife.

Belangrijk om te weten is dat The Zookeeper’s Wife een minder gemoedelijke film is dan de titel misschien doet vermoeden. Het verhaal doet denken aan de premisse van Steven Spielbergs Holocaust-memoriam Schindler’s List: de hoofdpersoon (Jessica Chastain) stelt alles in het werk om de levens van zoveel mogelijk Joden te redden. Voor een uitgebreidere beschrijving en beoordeling verwijs ik graag door naar http://www.filmvandaag.nl/, de website waarop mijn recensie is gepubliceerd:

http://www.filmvandaag.nl/recensies/526-the-zookeepers-wife

Beoordeling: [usr 3.5]
Filminformatie: The Zookeeper’s Wife (2017)/126 min./Genre: Drama, Oorlog/Regie: Niki Caro/Cast: Jessica Chastain, Daniel Brühl, Johan Heldenbergh e.a.

Deze film draait sinds do 4-5 in de Nederlandse bioscopen.

Samenvatting
Datum
Filmnaam
The Zookeeper's Wife (2017)
Beoordeling
31star1star1stargraygray

Geef een reactie