Recensie: La región salvaje (2016) [Drama]

Met zijn eerste shots verbindt de Mexicaanse regisseur Amat Escalante (Heli) in La región salvaje het aardse met het unheimliche. Een door de ruimte zwevende meteoriet, een vrijzinnige motorrijdster die in het mistige Mexicaanse hoogland op zoek is naar een plaats van impact. Dit fantasierijke drama verwezenlijkt het potentieel van haar bevreemdende ouverture niet, maar blijkt wel een verontrustende melange van intrige en symboliek.

La región salvaje laat zich niet voor één genre vangen. Psychologisch drama vermengt zich met thriller, horror-en fantasy-elementen.

Lees de volledige recensie hier:

http://www.filmvandaag.nl/recensies/549-la-region-salvaje

Beoordeling: [usr 3]
Filminformatie: La región salvaje/100 min./Genre: Drama/Regie: Amat Escalante/Cast: Ruth Ramos, Simone Bucio, Jesús Meza

La región salvaje draait nu in een selecte hoeveelheid filmtheaters (release 15-6).

Samenvatting
Datum
Filmnaam
La región salvaje (2016)
Beoordeling
31star1star1stargraygray

2 gedachten over “Recensie: La región salvaje (2016) [Drama]”

  1. Deze lijkt mij nog best wel interessant. en ligt het aan mij of zijn er op dit moment meer van dat soort films in de bioscoop? It Comes at Night en Get Out (misschien al uit de bios) lijken mij vergelijkbaar.

    1. Dat klopt wel ja, mijn recensie van It Comes at Night volgt morgen. Die twee films zijn wel vergelijkbaar, Get Out ligt qua genre basisch nog wel op die lijn maar qua inhoud niet echt. Horror, psychologische thrillers, ik krijg de indruk dat ze een beetje in twee fases komen: vroege en late zomer en dan nog eens in de herfst rondom Halloween (tsja, logisch). Deze twee films liggen meer in het straatje psychologisch(e) thriller, drama dan dat het echt horrorfilms zijn.

Geef een reactie