Recensie: Una (2016) [Drama]

Het verbaasde me enigszins dat de eerste reacties bij het uitkomen van Una (afgelopen donderdag) redelijk uiteen liepen. Al vanaf het moment dat ik deze film zag (dat is inmiddels best even geleden) was ik zeer enthousiast over dit psychologische drama, dat een heftig onderwerp op een intrigerende manier behandelt.

De film heeft  haar tekortkomingen, maar aan de eindstreep voegt Una zich moeiteloos tussen mijn favorieten van dit filmjaar.

In Una komt het verleden na vijftien jaar weer terug. Als een jonge vrouw (Rooney Mara) de man (Ben Mendelsohn) opzoekt die haar als kind misbruikte, dringen de herinneringen zich onvermijdelijk op. Wat volgt is een film vol tragiek en ongemak, die een ander perspectief biedt op de morele grens tussen dader en slachtoffer.

Verder lezen: http://www.filmvandaag.nl/recensies/581-una

Beoordeling: [usr 4]
Filminformatie: Una (2016)/94 min./Genre: Drama/Regie: Benedict Andrews/Cast: Rooney Mara, Ben Mendelsohn, Riz Ahmed e.a.

Una draait nu in de Nederlandse bioscopen

Samenvatting
Datum
Filmnaam
Una (2016)
Beoordeling
41star1star1star1stargray

6 gedachten over “Recensie: Una (2016) [Drama]”

    1. Dat overkwam mij bij Dunkirk:) ik ben trouwens nog steeds de enige die Una goed vond, volgens mij. Ja, een aantal grotere buitenlandse sites, maar die critici ken ik niet persoonlijk natuurlijk.

Geef een reactie