Recensie: The Insult (2017) [Drama]

Ogenschijnlijk kleine woorden krijgen in The Insult massieve betekenis. Wat begint als een burenruzie mondt uit in een geladen rechtszaak, waarbinnen de tragische geschiedenis van het Israëlisch-Palestijnse conflict een hoofdrol opeist. Het levert nu al één van de meest aangrijpende en doorleefde drama’s van het filmjaar op.

De Libanese christen Tony (Adel Karam) bewoont met zijn vrouw Shirine (Rita Hayek) een bescheiden appartement in de straten van Beiroet. Een onrechtmatig geplaatste waterafvoer op Tony’s balkon leidt tot een felle woordenwisseling met Yasser (Kamel El Basha), een Palestijnse bouwopzichter. Tony voelt zich beledigd door Yasser, en eist dat de man zich persoonlijk verontschuldigt. In de ontmoeting die volgt wordt de kiem voor het echte conflict gelegd. Eén zin (‘Ariel Sharon had jullie allemaal moeten uitroeien’) leidt tot een fysieke aanval, een drama in Tony’s gezin en de politiek gespannen rechtszaak die in de tweede helft van de film centraal staat.

Lees hier  de uitgebreide recensie

Beoordeling: [usr 4.5]
Filminformatie: The Insult/L’Insulte (2017)/112 min./Genre: Drama/Regie: Ziad Doueiri/Cast: Diamand Bou Abboud, Adel Karam, Rita Hayek, Kamel El Basha e.a.

The Insult draait nu in de Nederlandse bioscopen
In 2018 was deze film in Gorinchem te zien op het IFFG

Samenvatting
Datum
Filmnaam
L'Insulte (2017)
Beoordeling
41star1star1star1stargray

Een gedachte over “Recensie: The Insult (2017) [Drama]”

Geef een reactie